Fjord Cycling / Aktuelt / Sykkeltur med barn

Sykkeltur med barn

Når du drar på sykkeltur med barn er det én ting som er viktigere enn alt annet – turmagi.

Men hvordan skaper man turmagi på sykkel?

Med barn på tur

Skal familien få en trivelig opplevelse er det viktig at turen skjer på barnas premisser. Løypene må ikke være for krevende og det bør være flere muligheter for å ta hyggelige stopp underveis. La gjerne barna sykle foran slik at de kan sette et tempo som passer for dem. 

De fleste barn kan sykle med en liten sekk, men det er ganske begrenset hvor mye ekstra vekt barna kan drasse på, så mye faller på dere voksne. Derfor er det lurt å dele pakkelisten inn i 3 kategorier; 

  1. Det du absolutt trenger.
  2. Det du kanskje får bruk for.
  3. Det du egentlig ikke trenger, men som du synes kan være fint å ta med.

I kategori 3. er det lurt å la det være litt plass til noe som barna velger ut. En bamse, en hårbøyle eller noe annet? Poenget er at barna får lov til å bestemme helt selv, og har med seg noe som er bare deres. Disse tingene fungerer som en kjempefin trøst eller oppmuntring, dersom det skulle bli et behov underveis.  

En plan på alt

Med en god plan og velvalgte ruter forsvinner stresset, og turen blir til en herlig opplevelse. Vi ordner overnattinger med frokost og sykler. Syklene vi bruker er hybridsykler fra Scott og vi har egne barnesykler, eller barneseter for de aller minste. 

Fra hotellet i Sogndal, kan man sykle flere flotte turer som er velegnet for barn. En av disse er ruten fra Fimreite. 

Fimreite

Hotellet har direkte adgang til en gang og sykkelsti som går langs fjorden gjennom bygda. Fra sykkelstien kommer man til ferjen som transporterer personer og sykler til Fimreite, hvor den mektige Sognefjorden er på sitt smaleste.

Det var ved Fimreite det store vikingeslaget mellom kong Magnus og kong Sverre stod i 1184. Dere vil heldigvis ikke trenge hverken sverd eller langskip på turen. 

Fra Fimreite sykler dere tilbake til Sogndal på en svært lite trafikkert vei. Det er flere fine bademuligheter langs ruten, blant annet på Eide. Her finner dere en fantastisk flott strand med skjellsand og toalett.

Naturopplevelsen med høye fjell og vakker fjord bidrar til turmagien og det er lett å kjenne magi i et fortryllende landskap.

Men finnes det noen bedre magi enn skikkelig vitenskap?

Vitemeir senteret

Vitemeir senteret er et vitensenter som har til formål å inspirere barn og voksne til å søke ny kunnskap. På spennende og moderne vis formidles forklaringer om kretsløp, klima, universet og byggeplasser, – for å nevne noe. Dette er en artig opplevelse for både barn og voksne. 

Sykkelturen til senteret fra hotellet går på en trygg vei som er nesten uten biler. Denne turen er ca. 10 km hver vei og egner seg til en fin familiedag med artige opplevelser.

Etter noen dager med mye sykling og mange fine opplevelser kan det være deilig med en kort sykkeletappe og mye bading i Barsnesfjorden. 

Barsnesfjorden

Barsnesfjorden er den innerste delen av fjordarmen Sogndalsfjorden, og her finner dere mange fine badeplasser. Det går sykkelsti fra hotellet og turen er omtrent 5 km en vei. Denne ruten veldig barnevennlig.

Om man vil er det mulig å ta en fottur videre til Helgasete, men denne turen er litt bratt, så da bør barna være turvante. 

På tur med Fjord Cycling

Ta det med ro og tilpass farten til de minste, så får dere oppleve en ypperlig sykkeltur med barna. Vi organiserer det praktiske, slik at dere kan fokusere på turen og hverandre.

Spør oss gjerne om råd dersom du vurderer å dra på sykkeltur med barn.

Eventyret starter her

Tursykling langs Sognefjorden

All-inclusive sykkeltur langs Sognefjorden.

Les mer

Sognefjord weekend på sykkel

Ny aktive dagar over ei helg ved norges lengste fjord.

Les mer

Molden steinhytta

På sykkel og til fots

Kombiner det beste – både på sykkel og til fots.

Les mer

Nigardsbreen

Til fots

Vandring ved Sognefjorden.

Les mer

sykkeltur-med-barn

Familietur Sognefjorden – Sogndal

Aktiv ferie for barn og voksne ved kongen av fjordene – Sognefjorden!

Les mer

Fly & Bike Sognefjord

Start turen rett frå flyplasen, sykkelen står klar når du lander.

Les mer

Sykkeltur på den romantiske veg i Luster

Kultur og aktivitet langs Lusterfjorden

Marifjøra, Nigardsbreen, Skjolden og Urnes

Les mer

Blant de små idylliske bygdene og de buldrende fossene har vi plukka ut det beste av overnatting og attraksjoner og satt sammen den aktive turen for deg.

Bo på unike hoteller, nyt fantastisk lokal mat og oppdag de skjulte perlene Sognefjorden byr på.

Member of Visit Sognefjord
Logo Reisegarantifondet
sykkelturer-i-Norge

Sykkelturer i Norge

Det finnes mange løyper for fantastiske sykkelturer i Norge, men den gjeveste turen finner du langs kongen...

Les mer

sykkeltur-pa-vestlandet

Sykkeltur på Vestlandet

Opplev noe av det beste Vestlandet har å by på, fra sykkelsetet.

Les mer